top of page

LinkedIn is zo gek nog niet

Twee maanden. Twee hele maanden ben ik weer aan het werk. Op mijn 65e een nieuwe baan en ik jubel.

Hoe dan? Nou, via LinkedIn. Het werkt en ik kan het iedereen aanbevelen. Maak een leuke post over jezelf waarin jij je netwerk vertelt dat je beschikbaar bent voor een nieuwe uitdaging en waar jouw belangstelling naar uitgaat. Zorg er uiteraard voor dat je profiel en je CV up-to-date zijn en laat vervolgens je netwerk het werk doen.

Het was bemoedigend te zien, dat de post honderden keren werd bekeken en gedeeld. Ik kon het niet laten om meermalen per dag te checken op hoeveel de teller stond.

Al na een aantal dagen nam bureau 2AssistU contact met mij op. Ze waren geattendeerd op mijn profiel en of ik interesse had in een functie bij een advocatenkantoor. Ja, natuurlijk had ik interesse. Een afspraak was gauw gemaakt en ik kon op gesprek. Het voelde gelijk goed en dat het wederzijds was bleek al snel, want het tweede gesprek was een paar dagen later, op vrijdag, met de managing partner en hij vroeg of ik maandag al wilde beginnen. Tuurlijk wilde ik aanstaande maandag beginnen!

En dan is het maandag en ben ik onderweg naar mijn nieuwe baan. Heel even slaat de paniek toe. Mijn hemel..... waar ben ik aan begonnen. Allemaal nieuwe mensen, nieuwe (ongeschreven) regels, andere werkwijzen. Nou en? Ik wilde toch zo graag weer actie en mensen om me heen? Dat krijg ik nu en ik ben er om hen uit de brand te helpen en dat kan ik. Dat kan ik retegoed.

Eenmaal binnen word ik hartelijk ontvangen, rondgeleid, voorgesteld en iedereen is even vriendelijk. Er hangt een goede vibe. Als ik word voorgesteld aan mijn directe collega zegt ze dat ze blij is nu eindelijk niet meer de enige graftak van de afdeling te zijn, want ik blijk namelijk een paar maanden ouder dan zij. Ze schrikt zelf van haar impulsieve opmerking, maar is gelijk gerustgesteld als ik in de lach schiet. Ik denk dat wij het samen wel goed kunnen vinden.


In het begin was het overweldigend. Advocatuur is wel even wat anders. Had me nooit gerealiseerd dat advocaten zo hard werken. Ze zijn echt 24/7 met hun vak bezig. Al dat jargon en de verschillende procedures. Ik leer de hele dag en vind het heerlijk. Advocatuur stoffig? Nou vergeet het maar. Het is interessant, boeiend en afwisselend. Inmiddels heb ik van mijn jongste zoon een studieboek geleend over de hoofdlijnen van het Nederlands recht. Ik hoop met behulp hiervan mijn gebrekkige juridische kennis een beetje op te vijzelen.

Ik heb een contract van een half jaar en hoop nu al op verlenging.47 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Verandering

Post: Blog2_Post
bottom of page